Błyszcząca polewa do dekoracji wypieków.
Kolor: czarny
Smak: czekoladowy
Typ produktu: mieszanka w proszku do przygotowania polewy
Zastosowanie:
- do dekoracji ciast i tortów
- do ozdabiania ciastek, pierników, muffinów
Składniki: cukier, 16% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia, 5,2% czekolada w proszku (kakao w proszku, cukier, dekstroza), żelatyna.
Sposób użycia:
- W rondelku na małym ogniu rozpuść 50 g masła z 3 łyżkami mleka. Mieszaj łyżką do momentu rozpuszczenia się masła.
- Odstaw rondelek z palnika, wsyp zawartość opakowania z polewą i energicznie wymieszaj do połączenia składników. Cały czas mieszając, aby nie doprowadzić do przypalenia polewy, podgrzewaj na małym ogniu do momentu zagotowani i uzyskania gładkiej konsystencji.
- Gotową polewą udekoruj wierzch ciasta, rozsmaruj ją łyżeczką w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza. Pozostaw do zastygnięcia.
Wskazówki:
- Jedno opakowanie polewy wystarczy na pokrycie ciasta o średnicy 24 cm lub ok. 15 babeczek.
- Małe powierzchnie (np. babeczki) dekorować niewielkimi porcjami, rozsmarowując polewę łyżeczką. Polewa na ciasto powinna być wylana jeszcze ciepła. Dzięki temu łatwo będzie ją rozprowadzić na jego wierzchu.
- Aby polewa zgęstniała szybciej, ciasto można odstawić w chłodne miejsce.
Dodatkowe informacje:
- Dzięki dodatkowi czarnego kakao polewa posiada piękną, głęboką czarną barwę i czekoladowy smak.
- Nie traci blasku, nawet po zastygnięciu czy przechowywaniu w lodówce.
- Prosta w przygotowaniu – wystarczy rozpuścić mleko, masło, dodać polewę i zagotować.
Gramatura: 77g
(OET-POL/CZA)