Gotowa polewa lukrowa do dekoracji wypieków.
Kolor: żółty
Zastosowanie:
- do dekoracji ciast, tortów, mazurków i babek wielkanocnych
- do ozdabiania ciastek, pierników, muffinów
Składniki: cukier, syrop glukozowy, woda, koncentraty kartamusa i cytryny, barwnik (dwutlenek tytanu), aromat.
Sposób użycia:
- Torebkę zanurzyć w gorącej wodzie o temp. do +70°C na 3-5 minut.
- Chwytając przez ściereczkę, wyjąć torebkę z naczynia i kilkakrotnie ugnieść, by wyrównać strukturę lukru. Odciąć róg opakowania.
- Udekorować wystudzone ciasto.
Dodatkowe informacje:
- Lukier jest jedwabiście gładki i dobrze kryjący. Stanowi idealne tło dla innych dekoracji np. pisaków albo cukrowych posypek.
- Lukru nie należy przegrzewać powyżej temp. +70°C.
- Najlepszy efekt uzyskuje się dekorując wystudzone ciasto.
- Lukier po otwarciu należy zużyć w całości - może ulec wyschnięciu.
- Nie podgrzewać w mikrofalówce.
- Jedno opakowanie lukru wystarcza do udekorowania ok. 6 babeczek.
Gramatura: 100g
(OET-LUKIER/ŻÓŁ)