Kwiaty cukrowe - Storczyk opak. 10 szt. pomarańczowy
Brak ceny ? Zaloguj się.
Foremka z 11 wgłębieniami na czekoladki w kształcie muszli w 5 wzorach.
Doskonałe foremki do tworzenia czekoladowych muszelek, jako ozdoby na ciasta lub jako domowe czekoladki.
Sposób przygotowania czekoladek:
1. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Jeśli chcesz zabarwić białą czekoladę dodaj barwnik do rozpuszczonej czekolady.
2. Rozpuszczoną czekoladą wypełnij foremkę.
3. Do lizaków włóż patyczki i wstaw do lodówki do całkowitego zastygnięcia - dzięki temu powierzchnia lizaków będzie gładka.
4. Aby otrzymać kolorowe detale – użyj kolorowej czekolady i pokryj nią detale przy pomocy pędzelka. Zostaw do zastygnięcia. Uzupełnij rozpuszczoną czekoladą.
Wielkość gotowych czekoladek: 5-6 cm.