Profesjonalna masa cukrowa do modelowania typu gum paste / flower paste marki Saracino.
Bardzo popularna i ceniona za swoje doskonałe właściwości plastyczne.
Zastosowanie:
- do tworzenia figurek na tort
- do modelowania realistycznych cukrowych kwiatów
- do drobnych, cienkich elementów dekoracyjnych
Kolor: biały
Właściwości:
- jest elastyczna i wytrzymała, nadająca się do bardzo cienkiego rozwałkowywania
- umożliwia tworzenie dekoracji oraz figurek z dużą ilością detali
- szybko twardnieje, ale dzięki zawartości masła kakaowego wolniej wysycha (co pozwala to na dłuższe formowanie oraz nanoszenie poprawek)
- może być barwiona
Wskazówki:
- Masa przed wyrobieniem jest twarda (szczególnie w niższych temperaturach) i przypomina modelinę. Taki stan jest normalny i nie powinien być powodem do niepokoju.
- Aby ją uplastycznić można ją wcześniej lekko podgrzać w mikrofalówce lub włożyć do ciepłej wody.
- Przed przystąpieniem do ugniatania masę należy rozkruszyć na drobne kawałki. W trakcie przerabiania będzie stawać się coraz bardziej plastyczna.
Składniki: cukier, skrobia ziemniaczana, syrop glukozowy, masło kakaowe, skrobia kukurydziana, E466, aromat.
Producent: Saracino
Gramatura: 250 g
Cena za 1szt.