Suszone drożdże piekarskie do wypieku ciast, pieczywa i pizzy.
Zastosowanie:
- do wypieku wszystkich rodzajów ciast drożdżowych,
- do pieczywa
- do pizzy
Składniki: Drożdże (saccharomyces cerevisiae), emulgator (E472e, E491), przeciwutleniacz (kwas askorobinowy). Bez GMO.
Dodatkowe informacje:
- Nie wymagają przechowywania w lodówce, są zawsze gotowe do użycia.
- Drożdże można dodać bezpośrednio do mąki bez sporządzania rozczynu. Do mieszaniny dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, po czym piec zgodnie z przepisem.
- Są o wiele bardziej wydajne niż drożdże świeże. 10g suchych drożdży może zastąpić 25g drożdży prasowanych (standardowa kostka)
Gramatura: 50g
Produkt zapakowany w wygodny słoiczek z plombą.